tirsdag den 8. juli 2008

Nye briller?

Da jeg er kommet til skelsår, med hensyn til en synskorrektion for tekst der placeres tæt, måtte jeg bide i det sure æble og få et par ekstrabriller til mine linser.

Jeg gik derfor ned i den lokale synoptik butik, fik en synsprøve samt fandt et passende stel. Pris ca. 2.000,- for stel og 4.400,- for glassene. Efter en del parlamentren omkring aldersrabat mv. fik jeg brillerne tilbudt til ca. kr. 5.000,-. Det oprørte mig en del - reservebriller til kr. 5.000,-!

Jeg kontaktede andre brilleforretninger, nej, prisen var det samme eller jeg kunne få 2 dårlige par. Der var mange konstellationer.....

Lørdagen efter tog jeg til Flensburg, en tur på 175 km.

Første stop var en kæde hvor man påstod at dansk var et sprog man kunne forstå og tale. Det var så som så med begge dele, men summa summarum - prisen var den samme som i Danmark!
Jeg var en anelse bitter, men min kone fik mig lokket ind til en mindre optiker.

Herr. Optiker Manfred Ehler meldte straks ud - jeg kunne helt sikkert få brillerne billigere. Og efter nogle priseksempler fik den gode optiker mig overbevist. Efter veloverstået synsprøve, fik jeg præsentere en masse fine stel og valgte et.
Herefter glassene, vi startede ved knap 380 euro for hvert glas, men Herr. Ehler gav stort set det ene glas i rabat og rundede ned så det samlede beløb blev 500,- euro, cirka 3.700,- kr.

Og jeg har aldrig fået en så høflig, korrekt, professionel og god service. Her gjalt det ikke om at få flest mulige kunder igennem på den korteste tid. Her blev leveret service.

Efter tilretning af brillen gik jeg tilfreds hjem - og afventede at den ankom med posten.

En anelse forsinket ankom brillen, der var vist gået kuk i logistikken, men de passede perfekt.

Nu vil nogle optikere jo anføre at jeg ikke kan sammenligne æbler og pærer. Jo, det kan man - det er samme type glas som jeg fik tilbudt, med den samme behandling og sammen størrelse af læsefeltet.

Såååå, kære danske optikere - det er ikke kun momsen jeg sparer, jeg fik virkelig rabat og en bedre service. Tænk over det!

Ingen kommentarer: