søndag den 20. april 2008

Så er strejken over os....

At folk og fæ deltager i en lovlig varslet strejke er fint med mig. Det er et af de virkemidler vi har stadfæstet i det danske arbejdsliv. At strejker så ikke har nogen som helst form for berettigelse i dagens Danmark, udover at støtte fagforeningernes egoer, er noget andet.

De sundhedsrelaterede arbejdstagere har fået tilbudt mere end andre offentlige ansatte 13,9% - men det var ikke nok, 15% vil de have. Tåbeligt, for det får de ikke -hverken ved fortsatte forhandlinger eller ved et regeringsindgreb. Men fagforeningerne skal jo vise hvor dygtige de er, at de kan skabe en strejke - for den solidaritet som angiveligt skulle være i fagforeningen findes altså ikke som i trediverne -! Det jeg så ikke forstår er, at en dag inde i strejken opfordres Villy, Helle og Pia til at gribe ind. På den anden side, så kniber det jo nok med solidariteten når der ikke dukker en løncheck op her sidst på måneden. Og det har fagforeningen allerede forudset.

Det er ikke Norge det her, så glem alt om 25% i lønforhøjelse. Selvfølgelig skal alle have en løn der modsvarer det arbejde der udføres, og vi skal også som samfund være med til at skabe et godt sundhedssystem.

Jeg har det fint med at SoSu-assistenterne får et godt ryk fremad, de er klart en overset gruppe. Men sygeplejerskerne kan godt stikke piben ind - det er ikke lang tid siden de peb voldsomt og fik en klækkelig forhøjelse. Og hvis der er mere bøvl, så kunne de jo arbejde lige så længe som andre, altså 37 timer. Så blev vores problem med underbemanding på sygehusene løst med et slag!

Strejk I bare.....

Ingen kommentarer: